Gerontološki centar „Knjaževac“ svoju osnovnu delatnost i funkciju domskog smeštaja ostvaruje u Knjaževcu u 6 objekta, na ukupnoj površini stambenog prostora od oko 6200 metara kvadratnih, koji su okruženi parkovskim prostorom od oko 3 hektara. Objekti se sastoje od prizemlja i jednog sprata i svi su funkcionalno povezani toplim vezama, tako da je u svim vremenskim prilikama omogućen prelazak iz jedne podceline u drugu, bez obzira na moguće otežavajuće atmosferske uslove.

gc pan1

Nalazimo se u urbanom delu grada, u naseljenom mestu, u ul.Karađorđevoj 55, na lokaciji koja obezbeđuje dostupnost javnom prevozu, u neposrednoj blizini administrativnog i kulturnog dela grada, tako da je pokretnim korisnicima pristupačna sva potrebna infrastruktura za lako i jednostavno zadovoljenje svih neophodnih životnih potreba.

Prednost lokacije Ustanove je što se nalazi i u neposrednoj blizini Doma zdravlja i Bolnice u Knjaževcu, sa kojima se ostvaruje dobra saradnja, što omogućava dobijanje blagovremene i potpunije zdravstvene zaštite korisnika.

Svi objekti Ustanove su pristupačni i prilagođeni potrebama korisnika, posebno osobama sa invaliditetom i nemoćnim starijim osobama koja se kreću pomoću kolica i drugih ortopedskih pomagala. U ustanovi postoje dva lifta, rampe, rukohvati, pristupačno prizemlje, pristupačni toaleti i svi raspoloživi kapaciteti za kulturno –zabavne i rekreativne aktivnosti.